Friday, December 04, 2015

Bekercompetitie: Hoogeveen- GC; via vluggertjes door

De eerste ronde van de KNSB beker ging niet zo soepel als gehoopt. Hoogeveen had een mooie ambiance, daar lag het niet aan: de KNSB-beker, een NOSBO-wedstrijd tegen de Sissa-sisters en nog een tweede externe wedstrijd.

Nee, verrassend genoeg stonden we vanaf het begin wat onder druk en het lukte niet om dat helemaal van ons af te schudden. Osama Sadallah speelde een goede partij tegen Jasper Geurink, op papier toch ruim sterker. Jasper stond in iets KoningsIndisch-achtigs duidelijk minder, toen ietsje minder, toen weer duidelijk minder en verloor uiteindelijk (0-1). 

Jan stond veel beter, toen iets beter en toen weer veel beter. Frappant was dat Christiaan Mol Pd7-c5-d7-e5-d7-c5-d7-f8 speelde. Toch was dat niet meteen fataal. Maar toen de stelling in een stroomversnelling raakte volgde een paar mindere zetten die hem de das om deden. (1-1)

Alef vond dat hij zelf wat onder druk stond tegen Herman Voss, maar we hadden er nog alle vertrouwen in. In een spannend dame + toreneindspel had Alef 3 minuten tegen 15 seconden van Herman (+5 seconden increment). Toen ging ik een kopje thee halen en bij terugkomst bleek Alef geblunderd te hebben (1-2).

Maurice had een vette hedgehog op het bord, dat via een eindspel met loperpaarplusje naar een paardeindspel met pluspion ging. Uiteindelijk was het paard + a-pion tegen paard. Er stond teveel publiek omheen om het te zien, maar Maurice won.

De vluggertjes kunnen me eerlijk gezegd gestolen worden. Jasper won in 13 zetten en de rest won ook. (4-0) Tsja, zo gaat dat in de beker.

 

No comments:

Post a Comment