Over ons

Contact
stuur mail  of bel 06 20 11 03 97
www.gc1.nl


Bestuur Stichting Schaaktopteam Groningen
Voorzitter/secretaris/teamzaken: Bart Beijer
Penningmeester: Kiran Soerdjan
Algemeen bestuurslid: Taco van der Poel, Ferry Ruigendijk

Teamleider:
Maurice Schippers
stuur mail naar teamleider


Stichting Schaaktopteam Groningen (SSttG)
De Stichting Schaaktopteam Groningen is opgericht in de zomer van 2008 om in opdracht van Schaakclub Groningen de organisatie van het 1e team op zich te nemen. Vanaf mei 2012 is er een samenwerkingsverband tussen Groningen en Unitas en gaat het dus om het gezamenlijke 1e team van beide verenigingen. Het bestuur van de SSttG is autonoom, maar alles gaat natuurlijk in overleg met de samenwerkingscommissie van beide verenigingen. De overeenkomst tussen de stichting en de verenigingen wordt tot wederopzegging jaarlijks automatisch verlengd.

De Groninger Combinatie
Op 29 mei juni 2012 is het samenwerkingsverband tussen Groningen en Unitas formeel bekrachtigd en is tegelijkertijd de relatie met de SSttG vastgelegd. Groningen en Unitas verenigen hun teams onder de naam De Groninger Combinatie. De officiële fusie is in september 2015 afgerond.


De twee voorlopers van de Groninger Combinatie zijn:
  • Schaakvereniging Unitas
    Schaakvereniging Unitas is de oudste van de twee samenwerkingspartners en dateert van 1925. Unitas is een fusie van CSV Groningen en CSC Dr Max Euwe.
  • Schaakclub Groningen
    Schaakclub Groningen (opgericht 1960) heeft net als Unitas een rijke geschiedenis, met als hoogtepunt het behalen van het landskampioenschap voor clubteams in 2007. Groningen is een fusie van Dr Lasker en Noord Oosten Schaakt (N.O.S.).

De spelers
Sergey Tiviakov, Sipke Ernst, Jan Werle, Daan Brandenburg, Joris Brenninkmeijer, David Lobzhanidze, Erik Hoeksema, Jasper Geurink, Maurice Schippers, Milan Mostertman, Iozefina Paulet, Bonno Pel, Joost Wempe, Michael Riemens, en Jan Baljé.

Doelstelling stichting SSttG
De SSttG heeft de volgende doelstellingen:
• de organisatie en het beheer van een schaaktopteam in de stad Groningen, dat een belangrijke rol kan spelen in de meesterklasse van de competitie;
• het team te formeren rond de sterkste spelers uit Noord Nederland en Groningen in het bijzonder;
• een rol te spelen bij de ontwikkeling van spelers tussen jeugd en top;
• samen te werken met andere organisaties die vergelijkbare doelstellingen nastreven.

Financiën
De inkomsten van de SSttG bestaan uit sponsorbijdragen en donaties en worden uitsluitend ingezet voor activiteiten die voortkomen uit de doelstellingen, of activiteiten die de doelstellingen ondersteunen.


rek.nr.: NL85 INGB 0005 2607 40  t.n.v. Stichting Schaaktopteam Groningen
Kamer van Koophandel: 01129884