Sunday, December 15, 2013

GC bekert verder

In de eerste ronde van Poule A waren we vrij en in ronde 2 wachtte ASV uit en in Arnhem. Het werd een fraaie 4-0 overwinning. Alle bekerinformatie is te vinden op de KNSB site.

 
ASV

-
Groninger Combinatie

0-4
1
Jaap Vogel
2181
-
Jasper Geurink
2339
0-1
2
Otto Wilgenhof
2215
-
Maurice Schippers
2204
0-1
3
Wouter van Rijn
2196
-
Milan Mostertman
2303
0-1
4
Michiel Blok
2164
-
Alef Boer
2123
0-1


De Groninger Combinatie bekert door

Door Jasper Geurink


Zaterdag, 14 december 2013. DGC  had de eerste ronde vrij, en moest de tweede ronde tegen ASV (De Arnhemsche Schaakvereniging) uit, juist, Arnhem. Terzijde: ik heb net met Logica geleerd dat een tautologie niet altijd een logische waarheid is. Dat wil zeggen, een tautologische uitspraak is in alle logisch mogelijke werelden altijd waar, een logische waarheid is altijd waar in deze wereld; voorbeelden zijn respectievelijk ‘a is het geval of a is niet het geval’, en ‘a is groter dan b of a is niet groter dan b’. Een tautologie is een precisering van een logische waarheid. Een logische consequentie is namelijk afhankelijk van de logica der predikaten, een duur woord voor de eigenschappen van een wereld, terwijl een tautologie eigenlijk een soort ‘axioma’ is, een voorwaarde voor iedere logica van elke wereld, ongeacht welke eigenschappen. Een logische mogelijkheid is een uitspraak die empirisch na te gaan is in een wereld.
En dus toch niet geheel terzijde: is, beste lezer, de uitspraak dat de Arnhemsche Schaakvereniging uit Arnhem komt een tautologische uitspraak, een logische waarheid (ASV komt uit Arnhem, dat volgt noodzakelijk uit de predikaten  ‘Arnhemsche’ en ‘Schaakvereniging’) of een logische mogelijkheid?
Lees verder .........

 

No comments:

Post a Comment