Thursday, February 09, 2012

Noorderlink Schaakevenement in Het Kasteel (2)

De opkomst was niet hoog, maar dat is vooral jammer voor de afwezigen. Een volgende keer zal er wellicht voor een meer open formule gekozen worden.
Gert Ligterink 'overhoorde' onze deelnemers aan het afgelopen Tata toernooi. Achtereenvolgens mochten Sipke Ernst, Elina Danielian en Daan Brandenburg hun toernooi toelichten. Verder gaf Iozefina Paulet een kloksimultaan, die ze met 4,5 - 1,5 won. Michiel Boekschoten wist te winnen en Huub Roeterink hield de partij remise.

Piet Mulder presenteerde het fraaie toernooiboek van het afgelopen Schaakfestival en had voor alle aanwezigen een exemplaar. Het maken van toernooiboek is helaas minder gebruikelijk dan vroeger, maar gelukkig houdt Schaakstad Groningen de traditie in stand.

Zowel Piet Mulder van Schaakstad Groningen als Bart Beijer van Schaakteam Groningen benadrukten dat samenwerking de Groninger schaakwereld mogelijk interessanter kan maken voor toekomstige sponsors. Verder werd bekend dat GasTerra bereid is gevonden om dit jaar het financiƫle tekort van het 1e team van Groningen te dekken. Dat geeft ruimte en wat meer tijd om te werken aan het plan om met meerdere sponsors voor een relatief klein bedrag per sponsor een stabiele situatie creƫren. Als tegenprestatie zal er in 2012 een jeugdactiviteit georganiseerd worden. Het is nog niet bekend hoe dat ingevuld gaat worden, maar daarover wordt binnenkort met GasTerra gesproken.

Tijdens alle activiteiten draaide er een fotopresentatie met foto's van het afgelopen Schaakfestival en Tatatoernooi. Het programma van afgelopen woensdag werd mogelijk gemaakt door Noorderlink en Het Kasteel, waarvoor onze dank. Verder zijn er natuurlijk ook foto's van dit evenement door Henk Eggens.

1 comment:

  1. Michiel Boekschoten8:18 PM

    Mooie foto's, prima evenement!

    ReplyDelete