Sunday, May 27, 2012

Nieuwe stap in samenwerking Groningen en Unitas


Groningen en Unitas hebben het volgende persbericht uitgezonden over de samenwerking komend seizoen:

Dinsdag 29 mei zetten schaakverenigingen Groningen en Unitas een volgende stap in de samenwerking. In de landelijke schaakcompetitie zullen de teams van beide verenigingen komend seizoen uitkomen onder één noemer. Beide verenigingen brengen elk twee teams in.  Met de 4 gezamenlijke teams is een evenwichtiger indeling van de teams mogelijk en zijn er ook meer mogelijkheden voor talentvolle jeugdspelers om door te stromen.

Het eerste team komt uit in de meesterklasse, de hoogste klasse in de competitie. Door de samenwerking neemt de kans toe dat het topteam opnieuw een prominente rol zal kunnen spelen in de 'eredivisie' van het Nederlandse schaken. De organisatie van dit team wordt ondergebracht in een aparte stichting, om de financiën van het gesponsorde eerste team te kunnen scheiden van het budget van de beide verenigingen.

Het is de derde stap in de samenwerking. Al eerder werden de interne competities opengesteld voor de leden van beide schaakclubs en in het afgelopen seizoen werd met twee gezamenlijke  jeugdteams uitgekomen in de competitie van de noordelijke schaakbond.

De overeenkomsten tussen Groningen, Unitas en de Stichting Schaaktopteam zullen worden getekend op dinsdag 29 mei om 19.45 uur voorafgaand aan de 3e onderlinge massawedstrijd tussen beide verenigingen.
Locatie: kantine van Iederz, Peizerweg 128, Groningen.

No comments:

Post a Comment